Noncast 009 - ארוך יותר וטוב יותר

תשובות למאזינים, מוטו X, אנדרואיד 4.3, גוגל, Leap Motion, פרויקט סודי של אפל, בטא רביעית למערכת הניידת של אפל, המלצות על פודקאסטים ספרים ועוד.

תכנית 009 של הנונקאסט, תכנית הטכנולוגיה של Geekster.co.il גיקסטר, עם ניר חורש ועומר ניניו, הוקלט ביום שני, 5.8.2013.

להאזנה ישירה לפרק דרך אתר התוכנית

להרשמה דרך אתר התכנית

להרשמה דרך אייטיונס (לא לשכוח לדרג…. 5 כוכבים כמובן)

להרשמה דרך אייקאסט

עמוד התכנית באייקאסט, שם ניתן לדרג ולהגיב.

ניתן להעיר ולהגיב באתר התכנית, לכל פרק יש איזור תגובות.

ניתן גם לשלוח אימייל לכתובת החדשה שלנו: noncast@geekster.co.il

1. פתיחה ומענה למאזינים:

בעקבות ההמלצה של משבוע שעבר על אפליקצית 'חדשות פלוס', עמוס המליץ לנו על אפליקיצית  'חדשות ישראל'. תגובת עומר - יצא לי להשתמש באפליקציה התואמת לאפליקציה זו, רק על טכנולוגיה (אותו מפתח למעשה). יש יתרונות רבים לשירותים שמבצעים "קורציה" או אגריגציה, כלומר אסיפה ובחירה של מאמרים נבחרים על פי קריטריונים מסוימים (במקרה שלהם על פי ציונים לפי כמות קוראים או "איכות" המאמר), במיוחד לקורא האקראי. אך אני למשל מעדיף לבחור את המקורות שלי וללכת אחד אחד אם צריך ולבחור מה לקרוא, זו אולי שיטה לא יעילה ומיושנת אך כזו שמשרתת אותי. בכל פעם שניסיתי להשתמש בשירות כזה חזרתי לRSS או לאתרים המקוריים.

עמוס גם המליץ לנו על האפקליציה 'Newsify' לאייפון ולאייפד. זו אפליקצית RSS שעובדת גם עם Feedly, התחליף הכי פופולרי לגוגל רידר עד כה. היחוד של האפליקציה הוא בויזואליות שלה ובנוחות. אפליקציה נאה ללא ספק, אך אני (עומר) התייאשתי מfeedly לאחר שלא הצלחתי לייבא אליה את הגוגל רידר כמו שצריך והם לא תומכים בייבוא רגיל כרגע (תיקון - מתברר שהם כבר כן תומכים, אני אחזור לבדוק אותם).. אני משתמש ב Feedbin, שירות בתשלום שעובד לי גם עם Reeder המעולה ולא הצריכה ממני יותר מדי שינוי בהרגלים.

2.  motoX

עיצוב עגלגל, מצלמה מהירה ע״י סיבוב הטלפון, זום ביד אחת, וצילום ע״י לחיצה בכל מקום במסך, פיקסלים גדולים יותר ב27%. ״אוקיי גוגל נאו״ מפעיל הרבה דברים, חיפוש, חיפוש קונטקסטואלי, ניווט,  תזכורות, ועוד, מסך נעילה ״נושם״, מצב הצצה - לי זה נראה כמו כל אנדרואיד אחר, ואני בכלל לא מבין איך בוחרים אנדרואיד. יש ״כאילו״ מבחר ענק, אבל הכל כמעט אותו הדבר... נופל מגאלאקסי S 4, וHTC One, בכל הבאנצ׳מארקים.

ב TWiT דיברו והציגו את המוטו X (קצת לפני דקה 20).

במאמר מקדים להשקה, אמיר אפרתי ציין שגוגל/מוטורולה מקווים להגיע למקום שלישי באמצעות שלושה יתרונות מרכזיים: מהירות, התאמה אישית, וחווית גוגל טהורה יחסית.

אסון שיווקי - דף המוצר המקורי הכיל טעויות כתיב וניסוח, רמיזות שובניסטיות בוטות (תיקנו אותו מאז, אבל הנה מספר ציטוטים), דווקא למוצר הזה לא עשו אירוע, אפילו בטוויטר הצליחו להביך. לא ימכר באירופה, משווק כמכשיר עילית מבחינת מחיר.

Moto Maker  - אפשר לעצב את המכשיר - עם רינדור בלייב, כולל הודעת פתיחה, רקע, חשבון, אביזרים, זיכרון, צבעים , חומרים - מוצג על איימק שהדביקו לו על התפוח לוגו של מוטורולה מודפס (עוד טעות שיווקית כנראה).

3. אנדרואיד 4.3 -

בקרת הורים,שיפורים בגרפיקה, כמעט שלא נראה לעין. על פי דיוחים עושה בעיות דווקא על נקסוס 4 - אך מותקן אצל ניר כבר שבוע - אין הבדל.

גוגל טוענים שתיקנו את בעיית הסקרולינג בנקסוס 7 הישן, שנה אחרי שהתקלה התגלתה. התגובות לתיקון היו פושרות, מה היה קורה אם זה היה קורה לאפל?!

4. ביקורת על Leap Motion

אחרי שניר שיחק איתו קצת הוא מגיע עם מחשבות ותקוות מהמוצר המדהים שנברא בקיקסטארטר.

טיפ שעוזר במחוות נוספות למכשיר הזה וגם לכל טרקפד או עכבר מגע, מתוך הבלוג macsparsky.

5. האם בוב מאנספילד מקים פרוייקט x באפל -

האם מוקם צוות על עם ותיקי אפל? האם זה השעון? השערה הגיונית אחת היתה שהוא כנראה סיים עם תכנון כל המוצרים לסתיו (מנקודת המבט של התפקיד שלו) ועכשיו מפנים לו זמן לעבוד על הדבר הבא (העניין העיקרי הוא ויתר על תפקידי ההנהלה שגוזלים זמן).

הסימן הכי גדול כנראה (אבל נראה כאילו מאוחר מדי לזה) הוא רכישת חברה שמייצרת שבבים מיוחדים למתח נמוך - Passif.

6. iOS 7 Beta 4

שיפורים מינוריים, בדרך לגרסה יציבה וסופית, רמזים על ביומטרי, ככל הנראה תהיה דומה ממש לבטא הראשונה. ישנם שינויים ממשקיים במערכת לאייפון, בעיקר תיקונים הגיוניים לממשק המשתמש (כמו החיצים במסך הנעילה שנעלמו), המפתחים מקשיבים למשתמשים או פשוט לומדים גם מהניסיון של עצמם.

דיון: שינויים קוסמטיים מוערכים יתר על המידה, כי קל לראות אותם, לעומת שינויים מתחת לפני המנוע שהם החשובים באמת, אבל קשה להבחין בהם, אז רק יודעי דבר מעריכים אותם. האם  iOs7 , היא מעבר לגימיק קוסמטי?

עדיין עושים לי בעיות: סקייט, לינקדאין, אין מזג אויר באייפד, אין אטבים מגניבים בספארי באייפד, הבר של השעון לפעמים לא מתיישר עם שאר המסך. הזמן הולך ואוזל... הרגשה שבאייפד דברים קצת יותר מפגרים אבל לאט מדביקים את הפער. עכשיו זה הזמן של מפתחי האפקליציות לרוץ ולהתכונן.

לפי סקר לא מחייב 95 אחוז מהמפתחים כבר עכשיו עובדים בכל הכוח על התאמת האפליקציות ל7. 52 אחוז מהם יוציאו גרסה רק ל7.

7. המלצות - עומר:

The Verge אספו את כל הפודקאסטים שהם חובה לדעתם, צריך לזכור כמובן שדעתם עלולה להיות משוחדת שכן להם גם יש רשת פודקאסטים רחבה.

עוד פודקאסט מומלץ שמשלב בתוכו טיפים, ראיונות ושיטות עבודה משני אנשים שמקים הם בכלל לא עיסוק ראשי שלהם - Mac Power Users

אפליקציות של 'עברית לילדים' - ספרי ילדים בתצוגה ויזואלית ואינטראקטיבית שהיא ברמה אחת לפחות על פני כל שאר הספרים לילדים לאייפד ולאייפון.

8. המלצות - ניר:

ספר אלקטרוני לילדים של רן לוי - Science Stories for Kids

לחשוב מהר לחשוב לאט - דניאל כהנמן

קיצור תולדות האנושות - יובל נח הררי

טיפ: באפליקציה Apple Store של אפל (בחנות האמריקאית) מציעים אפליקציה חינם כל שבוע.

9. עומר בהמלצה משוחדת - הסרט "מי מפחד מהזאב הרע" של אהרון קשלס ונבות פפושדו.

סיום.

ולסיום סיומת - על מתקני מים, עוורון צבעים גברי, איך לבזבז את הזמן ואיך להשתלט על יאכטה מרחוק.